Responsive Design

Responsive Design

MOBILA WEBBEN ÄR HÄR

Den mobila webben växer explosionsartat och inom kort kommer fler användare använda internet via mobila enheter än via mer traditionella datorer. Framåttänkande företag bör därför satsa mobilt redan idag.

STÄNDIGT NYA ENHETER OCH PLATTFORMAR

iPhone, iPads, Android-telefoner och Windows Phone är bara några exempel på enheter som tillkommit de senaste åren och nya plattformar och skärmstorlekar gör ständigt entré.

Tidigare byggde man olika versioner av en webbplats för varje typ av enhet men det stora plattforms-utbudet gör idag det orimligt. Som tur är finns det nu en lösning som automatiskt anpassar designen på webbplatsen till olika enheter och skärmstorlekar. Låt oss presentera Responsive Design (ibland även kallad ”följsam design”).

VAD ÄR RESPONSIVE WEB DESIGN?

En hemsida med stöd för Responsive Web Design anpassar dynamiskt innehållet till skärmstorleken på webbläsaren. På en webbplats med 3 bilder i rad på en stor skräm kommer tex anpassa bilderna så de blir mindre och läggs under varandra på en mobiltelefon så att besökaren slipper scrolla i sidled.

MÅNGA FÖRDELAR MED RESPONSIVE DESIGN

Det tar lite extra tid att anpassa med hjälp av Responsive Design men det vägs upp av de många fördelar som det medför:

  • Fungerar på alla moderna plattformar
  • Blir mindre kostsamt jämfört med att utveckla flera versioner av webbplatsen för olika enheter
  • Sköts från ett och samma system och administrationsgränssnitt
  • Ger en skönare användarupplevelse (besökare slipper tex scrolla i sidled och behöver inte zooma in/ut för att läsa innehållet på webbplatsen)
  • Möjlighet att anpassa innehållet så att innehåll lyfts fram eller bara visas för en viss enhet (till exempel tydliggöra kontaktinformation för mobila besökare)

Att använda Responsive Design visar även att ert företag, organisation eller varumärke är framåttänkande med koll på den tekniska utvecklingen.

Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer om Responsive Design och hur vi kan förbättra er webbplats.

Är din hemsida Retina Ready?Responsive Design

Är din hemsida Retina Ready?

Awwwards har nominerat oss till att bli en av världens bästa nya hemsidor 2012Responsive Design

Awwwards har nominerat oss till att bli en av världens bästa nya hemsidor 2012